De omedelbara och direkta kostnaderna för feltankning varierar från £150 till £400 och är väl dokumenterade men kan vara ett litet pris jämfört med några av de dolda kostnaderna.

Hur mycket är din tid värd?

Det finns tillfällen då du helt enkelt inte har råd att inte vara någonstans vid en viss tidpunkt, oavsett om det är ett affärsmöte, ett familjeförlovning eller till och med en första dejt. Vad kostar det dig att missa en eller flera av dessa? Detta är inte bara en enkel olägenhet; det sviker människor och reflekterar som sådan dåligt över ens tillförlitlighet.

Vem har någonsin haft ett par eller fler timmar över? Du är i din bil för att du var på väg någonstans. Jämförelsesidan för biluthyrning carrental.co.uk kostade tiden som kan gå förlorad:

Typisk uppskattning av reparationskostnad – £5 350 – (kostnaderna varierar från cirka £300 för en bränsleavtappning, till över £12 000 om bilen körs och orsakar allvarlig skada)
Dags att organisera/hantera reparationer, t.ex. organisera garage, jaga upp försäkringsbolag, kontrollera framsteg – £218,38 (baserat på en genomsnittlig timlön på £13,37 – källa: Office for National Statistics – och cirka 16 timmar och 20 minuter att organisera reparationen )
Omorganisera/avboka affärsmöten – £100,28 (baserat på sju och en halv timme)
Tid och ansträngning involverad i att ändra personliga arrangemang – £40,11 (baserat på tre timmar)
Ordna hyrbil för typiska två veckor – cirka 250 £ (baserat på kompakt bil i London)
Diverse, t.ex. telefonsamtal till garage och försäkringsbolag, slöseri med bränsle etc – uppskattas till cirka 60 £
Ökning av försäkringspremie – i genomsnitt 10 % höjning per år (källa – British Insurance Premium Index). Aktuell genomsnittlig kostnad för heltäckande försäkring £629,04 (källa – AA Index). En ökning med 10 % skulle ta det till £691,95
Försäkring och garanti

BIBA (British Insurance Brokers Association) har uppgett att en tredjedel av förarna inte täcks av feltankning av sin försäkring och policyerna för ytterligare en tredjedel av förarna är tysta om huruvida de skulle betala eller inte. Det är möjligt att få ett specifikt försäkringsskydd mot Dieseltankar men det täcker bara fordonet och inte individen. Dessa försäkringar täcker vanligtvis återvinning, bränsletömning och 10 liter bränsle. Inga försäkringar täcker eventuella nedströmskostnader där fordonet får allvarliga problem vid ett senare tillfälle till följd av den ursprungliga feltankningen. Sedan, om du skulle kunna göra ett krav, riskerar du naturligtvis att förlora din No Claims-bonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.